StreepkopgansAuthor: Richard Bartz, License: CC BY-SA 2.5

   Leefgebied streepkopgansBirdLife International 2012. Anser indicus. The IUCN Red List of Threatened Species. Version 2014.2.  Accessed on 16 August 2014.   StreepkopgansAuthor: Richard Bartz,
License: CC BY-SA 2.5

Vogels

Om de leesbaarheid op mobiele apparaten te verbeteren heeft de website een nieuw design gekregen.

Paspoort

Naam Streepkopgans
Klasse Aves (vogels)
Orde Anseriformes (Eendvogels)
Familie Anatidae (Eenden, ganzen en zwanen)
Geslacht Anser (Grijze ganzen)
Soort Anser indicus
Grootte  71 - 76 cm; vleugellengte: 40 - 50 cm
Gewicht  1.8 – 3.2 kg
Paartijd April - juni
Broedinterval 1 x per jaar
Broedtijd 27 dagen
Nest Nest op grote hoogte in de buurt van bergmeren
Geboorte Mei - juli
Gewicht eieren  
Aantal eieren 4 - 6 eieren
Uitvliegen  
Geslachtsrijp 3 jaar
Levensduur Tot 6 jaar in de natuur
Voeding in de natuur Gras, tarwe, gerst en rijst
Leefgebied Van oorsprong op de Mongoolse en Chinese hoogvlakten. Tijdens koude winters trekken ze daar weg naar onder andere India. Broedgebied in Centraal-Azië, Zuidoost-Rusland, Noord-India en West-China.
Groep/solitair In groepen
Fokprogramma -
CITES -
IUCN Niet bedreigd (LC)
Follow Us