Vogels

Helaas kunnen we de pagina die je zoekt niet vinden. Dit kan betekenen dat:

  • De pagina niet bestaat
  • Je een typefout hebt gemaakt
  • De pagina tijdelijk niet kan worden opgevraagd
Ga naar de Home pagina: Home
Of gebruik de zoekfunctie: {module Zoeken}

logo

Paspoort

Naam Struisvogel
Klasse Aves (vogels)
Orde Struthioniformes (Struisvogelachtigen)
Familie Struthionidae (Struisvogels)
Geslacht Struthio
Soort Struthio camelus
Grootte man 180-210 cm
Grootte vrouwtje 190 cm
Gewicht man 155 kg 
Gewicht vrouwtje 110 kg
Broedinterval Jaarlijks
Broedtijd 40-45 dagen
Nest Op de grond 
Geboorte Het hele jaar door maar op de savannes van juni-oktober 
Gewicht eieren 1.3 kg 
Aantal eieren 2-7 eieren (max. 18) 
Uitvliegen 9-12 maanden 
Geslachtsrijp man 3-4 jaar
Geslachtsrijp vrouw 3-4 jaar 
Levensduur 30-40 jaar 
Voeding in de natuur Grassen, kruiden, wortelen, bladeren, bloemen, zaden en vruchten, hagedissen, kikkers, kleine schildpadden, sprinkhanen en andere insecten. 
Leefgebied De Sahel, ten zuiden van de Sahara, in Oost-Afrika en het zuidwesten 
Groep/solitair In paren of in kleine groepjes 
Fokprogramma EEP: HANNOVER, Maren Frerking
CITES Appendix I (1983)
IUCN Niet bedreigd (LC)
Follow Us