Tammar wallabyAuthor: MattWake
License: CC BY-SA 2.0

    Leefgebied Tammar wallabyMorris, K., Friend, T., Burbidge, A. & van Weenen, J. 2008. Macropus eugenii. The IUCN Red List of Threatened Species. Version 2014.3. Accessedon 17 March 2015.   Tammar wallabyAuthor: Petr Baum
License: CC BY-SA 3.0

Zoogdieren

Om de leesbaarheid op mobiele apparaten te verbeteren heeft de website een nieuw design gekregen.

Paspoort

Naam Tammarwallaby
Klasse Mammalia (zoogdieren)
Orde Diprotodontia (Klimbuideldieren)
Familie Macropodidae (Kangoeroes)
Geslacht Macropus
Soort Macropus eugenii
Grootte man 59 - 68 cm
Grootte vrouw 52 - 63 cm
Staartlengte mannetje 38 - 45 cm
Staartlengte vrouwtje 33 - 44 cm
Gewicht man Max. 9.1 kg
Gewicht vrouw Max. 6.9 kg
Paartijd Januari - maart
Paringsinterval 1 keer per jaar
Draagtijd 25 - 28 dagen
Nest Buidel
Geboorte Februari - april
Geboortegewicht 1 gram 
Aantal jongen 1 jong
Spenen 10 - 11 maanden
Geslachtsrijp man 2 jaar 
Geslachtsrijp vrouw 9 maanden
Levensduur Tot 14 jaar in de natuur 
Voeding in de natuur Voornamelijk gras
Voeding in de dierentuin Kangoeroebrok, browserbrok, wortel, vit.E Selenium poeder, hooi, takken
Leefgebied Zuidwest Australië
Groep/solitair Groepjes van maximaal 50 soortgenoten.
Fokprogramma ESB: DALTON-FURNESS, David Gill, 1999
CITES -
IUCN Niet bedreigd (LC)
   
Follow Us