Westelijke gorillaAuthor: James Hopkirk
License: CC BY-NC-SA 2.0


   Leefgebied westelijke laaglandgorillaMaisels, F., Bergl, R.A. & Williamson, E.A. 2016. Gorilla gorilla (errata version published in 2016).
The IUCN Red List of Threatened Species 2016.
Accessed on 12 September 2018.
  Westelijke gorillaAuthor: Mario Pineda
License: CC BY-NC-SA 2.0


Zoogdieren

Paspoort

Naam Westelijke gorilla
Klasse Mammalia (Zoogdieren)
Orde Primates (Primaten)
Familie Hominidae (Mensachtigen)
Geslacht Gorilla (Gorilla's)
Soort Gorilla gorilla
Lengte rechtop staand ♂ 175 - 180 cm, ♀ 125 - 150 cm
Gewicht ♂ 140 kg, ♀ 70 kg
Paartijd Het hele jaar door
Paringsinterval 4 jaar
Draagtijd 9 maanden
Nest -
Geboorte Het hele jaar door
Geboortegewicht 2 kg
Aantal jongen 1 jong
Spenen 3 tot 4 jaar
Geslachtsrijp ♂ 15 jaar, ♀ 10 jaar
Levensduur  In het wild 35 - 40 jaar. In gevangenschap 50 jaar
Voeding Fruit, plantenstengels, bladeren, bessen, varens en schors
Leefgebied De Cross Rivergorilla: in enkele geïsoleerde populaties aan de grens tussen Niger en Kameroen.
De Westelijke laaglandgorilla: in Kameroen, de Centraal-Afrikaanse Republiek, Congo, Gabon, Equatoriaal-Guinea en Cabinda,
Groep/solitair Groep
Fokprogramma EEP: APELDOORN, Frank Rietkerk 
CITES Appendix I (01/07/1975)
EU Listing Annex A (01/07/1975)
IUCN Ernstig bedreigd (CR) (2007)

Paspoort

Naam Westelijke gorilla
Klasse Mammalia (Zoogdieren)
Orde Primates (Primaten)
Familie Hominidae (Mensachtigen)
Geslacht Gorilla (Gorilla's)
Soort Gorilla gorilla
Lengte rechtop staand ♂ 175 - 180 cm, ♀ 125 - 150 cm
Gewicht ♂ 140 kg, ♀ 70 kg
Paartijd Het hele jaar door
Paringsinterval 4 jaar
Draagtijd 9 maanden
Nest -
Geboorte Het hele jaar door
Geboortegewicht 2 kg
Aantal jongen 1 jong
Spenen 3 tot 4 jaar
Geslachtsrijp ♂ 15 jaar, ♀ 10 jaar
Levensduur  In het wild 35 - 40 jaar. In gevangenschap 50 jaar
Voeding Fruit, plantenstengels, bladeren, bessen, varens en schors
Leefgebied De Cross Rivergorilla: in enkele geïsoleerde populaties aan de grens tussen Niger en Kameroen.
De Westelijke laaglandgorilla: in Kameroen, de Centraal-Afrikaanse Republiek, Congo, Gabon, Equatoriaal-Guinea en Cabinda,
Groep/solitair Groep
Fokprogramma EEP: APELDOORN, Frank Rietkerk 
CITES Appendix I (01/07/1975)
EU Listing Annex A (01/07/1975)
IUCN Ernstig bedreigd (CR) (2007)
Follow Us