Wilde caviaAuthor: Petra Karstedt,
License: CC BY-SA 2.0


  Leefgebied wilde caviaCitation: Dunnum, J., Zeballos, H., Vargas, J., Bernal, N., Brito, D., Queirolo, D. Pardinas, U. & D'Elia, G. 2008. Cavia aperea. In: IUCN 2012. IUCN Red List of Threatened Species. Version 2012.1. Accessed on 20 August 2012.  Wilde caviaAuthor: Gustavo,
License: CC BY-NC-SA 2.0


Zoogdieren

Helaas kunnen we de pagina die je zoekt niet vinden. Dit kan betekenen dat:

  • De pagina niet bestaat
  • Je een typefout hebt gemaakt
  • De pagina tijdelijk niet kan worden opgevraagd
Ga naar de Home pagina: Home
Of gebruik de zoekfunctie: {module Zoeken}

logo

Paspoort

Naam Wilde cavia
Klasse Mammalia (Zoogdieren)
Orde Rodentia (Knaagdieren)
Familie Caviidae (Cavia-achtigen)
Geslacht Cavia
Onderfamilie Caviinae
Soort Cavia aperea
Grootte man 19,6 tot 32,0 cm (11% groter dan vrouwtje)
Grootte vrouw 19,6 tot 32,0 cm
Gewicht man 520 tot 795 g
Gewicht vrouw 520 tot 795 g
Paartijd Hele jaar door met piek tussen juli en februari
Paringsinterval Max. 5 keer per jaar
Draagtijd 62 dagen
Nest Ondergronds gangenstelsel
Geboorte Hele jaar door met piek tussen september en april
Geboortegewicht 60 gram
Aantal jongen Gemiddeld 2
Spenen 21 dagen
Geslachtsrijp man 30 dagen
Geslachtsrijp vrouw 30 dagen
Levensduur Tot 8 jaar in de natuur, gemiddeld 3
Voeding Gras en verder bladeren, zaden, bloemen en bast
Leefgebied Colombia, Ecuador, Venezuela, Guyana, Brazilië, Bolivia, noord Argentinië, Uruguay en Paraguay
Groep/solitair Kleine familiegroepjes groepjes, 5 tot 10 dieren
CITES -
IUCN Niet bedreigd (LC)
   
Follow Us