Witgezichtoeistitie wiki Mosztics AttilaAuthor: Mosztics Attila
License: Public domain

   Leefgebied witgezichtoeistie Rylands, A.B. & Mendes, S.L. 2008. Callithrix geoffroyi.
  IUCN Red List of Threatened Species. Version 2011.2. Accessed on 26 April 2012.
   WitgezichtoeistitieAuthor: Hans Hillewaert,
License: CC BY-SA 3.0

Zoogdieren

Om de leesbaarheid op mobiele apparaten te verbeteren heeft de website een nieuw design gekregen.

Paspoort

Naam Witgezichtoeistitie
Klasse Zoogdieren
Orde Primaten
Familie Callitrichidae (Klauwaapjes)
Geslacht Callithrix
Soort Callithrix geoffroyi
Grootte  20 cm, staart 29 cm
Gewicht 390 - 350 gram
Paartijd Geen specifieke periode
Paringsinterval 150 - 152 dagen
Draagtijd 140 - 148 dagen
Nest Alle groepsleden, inclusief de vader, helpen mee met het dragen van de jongen
Geboorte Geen specifieke periode
Geboortegewicht Ongeveer 60 - 70 gr., 20% van het gewicht van de moeder
Aantal jongen 1 - 3 jongen, gemiddeld 2
Spenen 5 - 6 maanden
Geslachtsrijp 15 - 18 maanden
Levensduur Tot 10 jaar
Voeding Fruit, nectar, gom en plantensappen, insecten en kleine hagedissen en vogels
Leefgebied De tropische regenwouden aan de oostkust van Brazilië.
Solitair/groep Groep
Fokprogramma EEP: MADRID-FAUNIA, Agustin Lopez Goya
CITES Appendix II (04/02/1977)
EU Listing Annex B ( 04/02/2017)
IUCN Niet bedreigd (LC)
Follow Us