WithandgibbonAuthor: JJ Harrison
License: CC BY 3.0

    Leefgebied-withandgibbonBrockelman, W. & Geissmann, T. 2008. Hylobates lar. The IUCN Red List of Threatened Species. Version 2014.2.
 Accessed on 11 November 2014.
  WithandgibbonAuthor: Rob de Ruiter License: Public Domain

Zoogdieren

Om de leesbaarheid op mobiele apparaten te verbeteren heeft de website een nieuw design gekregen.

Paspoort

Naam Withandgibbon
Klasse Mammalia (Zoogdieren)
Orde Primates (Primaten)
Familie Hylobatidae (Gibbons)
Geslacht Hylobates
Soort Hylobates lar
Grootte man 42 - 59 cm
Grootte vrouw 42 - 59 cm
Gewicht man 5 - 7.6 kg
Gewicht vrouw 4.4 - 6.8 kg
Paartijd Niet seizoensgebonden
Paringsinterval 3.5 jaar
Draagtijd 7.5 maand
Nest  
Geboorte Niet seizoensgebonden
Geboortegewicht Gemiddeld 307 gram
Aantal jongen 1 jong
Spenen 20 - 24 maanden
Geslachtsrijp man 8 - 12 jaar
Geslachtsrijp vrouw 8 - 10 jaar
Levensduur 25-30 jaar in de natuur en 40 jaar in gevangenschap
Voeding in de natuur Vijgen, jonge scheuten, bladeren, bloemen en verder insecten
Voeding in dierentuin  
Leefgebied Tropische regenwouden van Zuidoost-Azië, waaronder Indonesië, Laos, Maleisië, Myanmar en Thailand.
Groep/solitair Familiegroepjes van maximaal 6 dieren
Fokprogramma EEP: EMMEN, Lisette de Ruigh, 1999
CITES Appendix I (01/07/1975)
IUCN Bedreigd (EN)
   

Follow Us