Witkruinmangabey Author: Katie Chan
License: CC BY-SA 3.0


   Leefgebied witkruinmangabeyOates, J.F., Gippoliti, S. & Groves, C.P. 2016.
Cercocebus atys.
The IUCN Red List of Threatened Species 2016.
Accessed on 02 August 2017.
   WitkruinmangabeyAuthor: Sander van der Wel
Licentie: CC BY-SA 2.0

Zoogdieren

Paspoort

Naam Witkruinmangabey
Klasse Mammalia (zoogdieren)
Orde Primates (Primaten)
Familie Cercopithecidae (Apen van de Oude Wereld)
Geslacht Cercocebus 
Soort Cercocebus atys 
Kop-romplengte ♂: 47 - 67 cm; ♀: 40 - 60 cm
Gewicht ♂: 8,5 - 14 kg; ♀: 5 - 9 kg
Schouderhoogte ♂: 40 - 45 cm; ♀: 38 - 42 cm
Staartlengte 40 - 80 cm
Paartijd mei - september; piek in juli - augustus 
Paringsinterval 13 - 16 maanden
Draagtijd 5½ maand
Nest Jong  houdt moeder vast
Geboorte oktober - januari
Geboortegewicht  
Aantal jongen 1 jong
Spenen 4 - 10 maanden
Geslachtsrijp ♂: 4½ jaar;  ♀: 4 jaar
Levensduur 18 jaar in het wild
Voeding in de natuur Vruchten, (palm)noten, stengels, wortels, scheuten en bladeren van moerasplanten, grassen, zaden, paddenstoelen en ongewervelden
Leefgebied Opper Guinee
Groep/solitair Groep
Fokprogramma EEP (Cercocebus atys lunulatus): BARCELONA‐ZOO, Maria Teresa Abello
CITES Appendix II (04/02/1977)
EU Listing Annex B (04/02/2017)
IUCN Bijna bedreigd (NT)

Paspoort

Naam Witkruinmangabey
Klasse Mammalia (zoogdieren)
Orde Primates (Primaten)
Familie Cercopithecidae (Apen van de Oude Wereld)
Geslacht Cercocebus 
Soort Cercocebus atys 
Kop-romplengte ♂: 47 - 67 cm; ♀: 40 - 60 cm
Gewicht ♂: 8,5 - 14 kg; ♀: 5 - 9 kg
Schouderhoogte ♂: 40 - 45 cm; ♀: 38 - 42 cm
Staartlengte 40 - 80 cm
Paartijd mei - september; piek in juli - augustus 
Paringsinterval 13 - 16 maanden
Draagtijd 5½ maand
Nest Jong  houdt moeder vast
Geboorte oktober - januari
Geboortegewicht  
Aantal jongen 1 jong
Spenen 4 - 10 maanden
Geslachtsrijp ♂: 4½ jaar;  ♀: 4 jaar
Levensduur 18 jaar in het wild
Voeding in de natuur Vruchten, (palm)noten, stengels, wortels, scheuten en bladeren van moerasplanten, grassen, zaden, paddenstoelen en ongewervelden
Leefgebied Opper Guinee
Groep/solitair Groep
Fokprogramma EEP (Cercocebus atys lunulatus): BARCELONA‐ZOO, Maria Teresa Abello
CITES Appendix II (04/02/1977)
EU Listing Annex B (04/02/2017)
IUCN Bijna bedreigd (NT)
Follow Us

Deze website gebruikt cookies.

Als u de browserinstellingen niet wijzigt gaat u hiermee accoord Lees meer

Deze melding verbergen