WitschoudercapucijnaapAuthor: Steven G. Johnson
License: CC BY-SA 3.0

   Leefgebied witschoudercapucijnaapAuthor: Leonard Reback
License: CC BY-SA 3.0

  WitschoudercapucijnaapAuthor: Steven G. Johnson
License: CC BY-SA 3.0

Zoogdieren

Om de leesbaarheid op mobiele apparaten te verbeteren heeft de website een nieuw design gekregen.

Paspoort

Naam Witschouderkapucijnaap
Klasse Mammalia (Zoogdieren)
Orde Primates (Primaten)
Familie Cebidae (Kapucijnapen, doodshoofdaapjes en klauwaapjes)
Geslacht Cebus (Kapucijnapen)
Soort Cebus capucinus
Kop-romplengte 33 - 45 cm 
Staartlengte 55 cm
Gewicht man 3 - 4 kg
Gewicht vrouw 2 - 3 kg
Paringsinterval 2 jaar
Paartijd Augustus - november
Draagtijd 5 - 6 maanden
Nest Jong wordt op de rug moeder gedragen
Geboorte December - april
Geboortegewicht 238 gram
Aantal jongen 1 jong, soms tweeling
Spenen 2 - 4 maanden
Geslachtsrijp man 7 - 10 jaar
Geslachtsrijp vrouw 4 - 7 jaar
Levensduur 55 jaar in gevangenschap, 30 jaar in het wild
Voeding in de natuur Vruchten, noten, insecten, andere ongewervelde dieren, eekhoorns, boomratten, hagedissen en vogels. 
Leefgebied Honduras, Nicaragua, Costa Rica, Panama en langs de kusten van Columbia en Ecuador
Groep/solitair Groep
Fokprogramma EEP: ROMANGE, Jean-Pascal Guery | La Vallee des Singes
CITES Appendix II (4/2/1977)
EU LISTING Annex B (4/2/2017)
IUCN Niet bedreigd (LC, 30 June 2008)
Follow Us