Witte neushoornAuthor: Wj32
License: CC BY-SA 3.0

    Leefgebied witte neushoornEmslie, R. 2012. Ceratotherium simum.
The IUCN Red List of Threatened Species 2012.
Accessed on 18 November 2019.
    Witte neushoornAuthor: Eva Hejda http://fotos.naturspot.de
License: CC BY-SA 2.0 DE

Zoogdieren

Paspoort 

Naam Witte neushoorn
Klasse Mammalia (Zoogdieren)
Orde Perissodactyla (Onevenhoevigen)
Familie Rhinocerotidae (Neushoorns)
Geslacht Ceratotherium
Soort Ceratotherium simum
Kop-romplengte   335 - 377 cm 
Staartlengte 57 - 77 cm 
Schouderhoogte 171 - 285 cm
Gewicht  1000 - 3600 kg 
Paartijd Hele jaar door, piek in oktober tot december
Paringsinterval 2.5 - 3 jaar 
Draagtijd 530 - 550 dagen 
Nest
Geboorten Hele jaar door, piek in maart tot mei
Geboortegewicht 52 kg 
Aantal jongen 1 jong 
Spenen 12 maanden 
Geslachtsrijp  ♂ 5 - 7 jaar, ♀ 3 - 5 jaar
Levensduur In het wild: 39 - 43 jaar 
Voeding in de natuur Korte grassen 
Leefgebied Noordelijke witte neushoorns: Democratische Republiek Congo.
Zuidelijke witte neushoorns: Botswana, Namibië, Swaziland, Zimbabwe, Ivoorkust, Kenia en Zambia.
Groep/solitair Solitair en groepen
Fokprogramma EEP: HILVARENBEEK Lars Versteege 
CITES Appendix I: Behalve de populaties in Zuid-Afrika en Eswatini (12-1-2005)
Appenxi II: Alleen de populaties in Zuid-Afrika en Eswatini (12-1-2005)
EU Listing Annex A: Behalve de populaties in Zuid-Afrika en Eswatini (4-2-2017)
Annex BI: Alleen de populaties in Zuid-Afrika en Eswatini (4-2-2017)
IUCN Noordelijke witte neushoorn: Ernstig bedreigd (CR, 5-8-2011)
Zuidelijke witte neushoorn: Bijna bedreigd (NT, 5-8-2011))

 

Paspoort 

Naam Witte neushoorn
Klasse Mammalia (Zoogdieren)
Orde Perissodactyla (Onevenhoevigen)
Familie Rhinocerotidae (Neushoorns)
Geslacht Ceratotherium
Soort Ceratotherium simum
Kop-romplengte   335 - 377 cm 
Staartlengte 57 - 77 cm 
Schouderhoogte 171 - 285 cm
Gewicht  1000 - 3600 kg 
Paartijd Hele jaar door, piek in oktober tot december
Paringsinterval 2.5 - 3 jaar 
Draagtijd 530 - 550 dagen 
Nest
Geboorten Hele jaar door, piek in maart tot mei
Geboortegewicht 52 kg 
Aantal jongen 1 jong 
Spenen 12 maanden 
Geslachtsrijp  ♂ 5 - 7 jaar, ♀ 3 - 5 jaar
Levensduur In het wild: 39 - 43 jaar 
Voeding in de natuur Korte grassen 
Leefgebied Noordelijke witte neushoorns: Democratische Republiek Congo.
Zuidelijke witte neushoorns: Botswana, Namibië, Swaziland, Zimbabwe, Ivoorkust, Kenia en Zambia.
Groep/solitair Solitair en groepen
Fokprogramma EEP: HILVARENBEEK Lars Versteege 
CITES Appendix I: Behalve de populaties in Zuid-Afrika en Eswatini (12-1-2005)
Appenxi II: Alleen de populaties in Zuid-Afrika en Eswatini (12-1-2005)
EU Listing Annex A: Behalve de populaties in Zuid-Afrika en Eswatini (4-2-2017)
Annex BI: Alleen de populaties in Zuid-Afrika en Eswatini (4-2-2017)
IUCN Noordelijke witte neushoorn: Ernstig bedreigd (CR, 5-8-2011)
Zuidelijke witte neushoorn: Bijna bedreigd (NT, 5-8-2011))

 

Follow Us