Woestijnvos wiki su nekoAuthor: su neko
License: CC BY 2.0
    Leefgebied woestijnvosAuthor: Chermundy
License: public domain
   Woestijnvos wiki Drew AveryAuthor: Drew Avery
License: CC BY 2.0

Zoogdieren

Om de leesbaarheid op mobiele apparaten te verbeteren heeft de website een nieuw design gekregen.

Paspoort

Naam Woestijnvos
Klasse Mammalia (Zoogdieren)
Orde Carnivora (Roofdieren)
Familie Canidae (Hondachtigen)
Geslacht Vulpes
Soort Vulpes zerda
Kop-romplengte mannetje 30-40 cm 
Schouderhoogte 18-22 cm
Staartlengte 20-30 cm 
Gewicht man 1½ kg 
Gewicht vrouw 0.8 kg
Paartijd Januari-februari 
Paringsinterval Jaarlijks 
Draagtijd 50-53 dagen 
Nest Hol
Geboorte Maart-april 
Geboortegewicht 50 gram 
Aantal jongen 2-4 jongen
Spenen 3 maanden
Geslachtsrijp 6-9 maanden 
Levensduur 12 jaar in de natuur 
Voeding in de natuur Insecten, knaagdieren, schorpioenen, eieren, hagedissen, hazen, slangen, spinnen, vis, vogels, vruchten en zaden
Leefgebied De woestijnen van Afrika en het Arabisch Schiereiland 
Groep/solitair Familiegroepjes tot 10 dieren 
Fokprogramma ESB: WROCLAW, Anna Mekarska 
CITES Appendix II (1985)
IUCN Nier bedreigd (LC) 
   

Follow Us