Zwarte brulaap Author: Lea Maimone
License: CC BY-SA 2.5
Vrouwtje

   Leefgebied zwarte brulaapernandez-Duque, E., Wallace, R.B. & Rylands, A.B. 2008. Alouatta caraya.
The IUCN Red List of Threatened Species 2008.
Accessed on 04 March 2019.
    Zwarte brulaapAuthor: Lea Maimone
License: CC BY-SA 2.5
Mannetje

Zoogdieren

Paspoort

Naam Rode brulaap
Klasse Mammalia (zoogdieren)
Orde Primates (Primaten)
Familie Atelidae (Grijpstaartapen)
Geslacht Alouatta (Brulapen)
Soort Alouatta caraya
Kop-romplengte ♂ 52 - 67 cm, ♀ 49 cm
Staartlengte Als lichaamslengte
Gewicht 6,7 kg
Paartijd 4,4 kg
Paringsinterval 14 - 16 maanden
Draagtijd 187
Geboorte Augustus - oktober 
Geboortegewicht 113 - 125 gram
Aantal jongen 1 jong
Spenen 8 - 12 maanden
Geslachtsrijp ♂ 2½ jaar, ♀ 3 jaar
♀evensduur in het wild 15 - 20 jaar
Voeding in de natuur Bladeren, fruit, knoppen en bloemen. 
Leefgebied Centraal Zuid-Amerika, in het oosten van Bolivia, het zuiden van Brazilië, Paraguay en het noorden van Argentinië.
Groep/solitair Groep
Fokprogramma EAZA EEP: WROCLAW, Marta Zajac-Ossowska | Wroclaw Zoo 
CITES Appendix II (4/2/1977)
EU Listing Annex B (4/2/2017)
IUCN Niet bedreigd (LC) (30/06/2008)

Paspoort

Naam Rode brulaap
Klasse Mammalia (zoogdieren)
Orde Primates (Primaten)
Familie Atelidae (Grijpstaartapen)
Geslacht Alouatta (Brulapen)
Soort Alouatta caraya
Kop-romplengte ♂ 52 - 67 cm, ♀ 49 cm
Staartlengte Als lichaamslengte
Gewicht 6,7 kg
Paartijd 4,4 kg
Paringsinterval 14 - 16 maanden
Draagtijd 187
Geboorte Augustus - oktober 
Geboortegewicht 113 - 125 gram
Aantal jongen 1 jong
Spenen 8 - 12 maanden
Geslachtsrijp ♂ 2½ jaar, ♀ 3 jaar
♀evensduur in het wild 15 - 20 jaar
Voeding in de natuur Bladeren, fruit, knoppen en bloemen. 
Leefgebied Centraal Zuid-Amerika, in het oosten van Bolivia, het zuiden van Brazilië, Paraguay en het noorden van Argentinië.
Groep/solitair Groep
Fokprogramma EAZA EEP: WROCLAW, Marta Zajac-Ossowska | Wroclaw Zoo 
CITES Appendix II (4/2/1977)
EU Listing Annex B (4/2/2017)
IUCN Niet bedreigd (LC) (30/06/2008)
Follow Us